top of page
JPG-Full Res-001--3.jpg

MIRJAM DE WITH

In 1982 ben ik geboren in Joure. Ik behaalde een Bachelor in Audio Visuele Communicatie (NHL) voordat ik aan een studie op de Nederlandse Film en Televisie Academie begon.

 

Na het behalen van de propedeuse aan deze opleiding stapte ik over naar het Sint Lukas in Brussel, waar ik onder andere BEESTJES en GAME OVER regisseerde. In 2007 behaalde ik hier mijn Master met de Friese film DE EIN FAN ‘E WRÂLD.

 

Tegenwoordig woon ik weer in Amsterdam, waar ik onder meer de NTR Kort! HEEN EN WEERDAG (2010) en de Kind en Kleur MINA MOES (2011) regisseerde. Deze laatste film won o.a. de Cinekid Kinderkast publieksprijs en meerdere eerste prijzen op internationale festivals.

 

Mijn One Night Stand BALLAST (2012) ontving lovende recensies en had hoge kijkcijfers. En de door mij bedachte en geregisseerde 10-delige dramaserie DE KEET (2014) is inmiddels al drie maal uitgezonden.

 

Mijn 90-minuten televisiefilm OP DE DIJK (2016)  won Best Fiction Film in Florence en was de nominatie voor de Prix Europa. Mijn romantische komedie telefilm GET LOST! (2018) is inmiddels verkocht aan meerdere landen.

 

Voor de in Zweden gedraaide telefilm TAIKI (2019) won ik de prijs voor beste regie en publieksprijzen op meerdere filmfestivals.

bottom of page