Film maken is mijn grote passie. En omdat ik mijn enthousiasme graag met anderen deel, geef ik af en toe workshops.

 

BEDRIJVEN

De mooie combinatie van mijn opleidingen Communicatie en de Filmacademie maakt dat ik met enige regelmaat word uitgenodigd door bedrijven om een workshop te houden ter verbetering van de audiovisuele uitingen binnen het bedrijf. Ik geef gedurende een dag een basis in audiovisueel vertellen, verzorg een aantal oefeningen en analyseer met de afdeling de eventueel eerder gemaakte audiovisuele werken. Natuurlijk pas ik daarbij mijn workshop aan op specifieke vragen vanuit de organisatie.

 

SCHOLEN EN FESTIVALS

Door heel Nederland geef ik op aanvraag workshops op het voortgezet onderwijs en op filmgerelateerde mbo en hbo-scholen. Per school is bespreekbaar waar mijn gastdocentschap uit zal bestaan. Daarnaast begeleid ik projectmatig jongeren die een film maken. Onder andere bij Froeks.tv. Ook geef ik masterclasses regie zoals aan de Filmkick Academy.

 

BASISSCHOLEN

Omdat ik het erg belangrijk vind dat kinderen meer leren over media en uitgedaagd worden om zich creatief te uiten, verzorgde ik al op meer dan 50 basisscholen een workshopdag filmmaken. De dag begint met het kijken naar een kinderfilm die ik heb geregisseerd. Daarna bespreken we in de klas hoe deze film gemaakt is en welke beroepen daar allemaal bij komen kijken. Vervolgens behandelen we het ontstaan van film door middel van meegebrachte Wajang Kulit poppen, praxinoscopen, toverlantaarns en oude camera's. Deze filmgeschiedenisles ronden we af door in groepjes stop motion animatiefilmpjes te maken. Dan gaan we over op live action. We maken met de hele klas een lipdub. Dit is een film, bestaande uit één shot, waarbij alle kinderen vrolijk verkleed, al zingend door de school dansen.

© 2020 Mirjam de With

  • facebook-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now